top of page

   Professionals   

DiagnostiX beschikt over ‘state of the art’ toestellen, die ons toelaten om kwaliteitsvolle onderzoeken af te leveren en dit steeds aan de laagst mogelijke stralingsdosis (volgens het ALARA principe). 

 

   Soorten onderzoek   

Volgende radiologische onderzoeken kunnen worden uitgevoerd: 

Conventionele Radiografie

DiagnostiX maakt gebruik van de Opera T90 Sharp (GMM) teletafel, een volledig digitale en op afstand bedienbare tafel in combinatie met de nieuwste flat panel detectoren die een zeer goede beeldkwaliteit garanderen bij de verschillende radiografische procedures. Het tafelblad kan worden verlaagd tot 50 cm vanaf de vloer, waardoor de tafel ook goed toegankelijk is voor oudere en minder mobiele patiënten. Dankzij de volledige verschuiving van de digitale detector naar beide uiteinden van de onderzoekstafel kunnen radiografische opnamen ook eenvoudig worden uitgevoerd bij rolstoelpatiënten. Het toestel leent zich tevens uitstekend voor fullspine opnamen omwille van de 90° kantelbare tafel en een grote SID (“source to image distance”) tot 180 cm.

Mammografie

De Giotto Class S is het nieuwe toestel van GMM dat dankzij de kanteling van +/- 15° van de röntgenbuis zorgt voor een optimale ergonomie voor de patiënt.

DiagnostiX is erkend als screeningscentrum voor het Vlaamse bevolkingsonderzoek borstkanker.  Alle vrouwen tussen 50 en 69 jaar krijgen elke twee jaar een uitnodiging toegestuurd om een mammografie te laten nemen met als doelstelling borstkanker bij asymptomatische vrouwen in een vroeg stadium op te sporen.

Echografie

Bij DiagnostiX kunnen volgende echografische onderzoeken worden uitgevoerd: 

  • Hals (schildklier, speekselklieren)

  • Abdomen (pathologie bovenbuik organen en organen in het kleine bekken)

  • Weke delen (opsporen van lipomen of andere subcutane structuren, liesbreuk, …)

  • Gewrichten (beoordeling ligamenten, pezen, spieren)

  • Bloedvaten (beoordeling van vernauwingen, bloedklonters, …)

  • Scrotum

  • Borsten (vaak in combinatie met mammografie)

De RS85 is het allernieuwste high-end toestel van Samsung dat via verschillende innovatieve technieken zorgt voor een betere beeldversterking en onderdrukking van ruis en andere artefacten. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een betere penetratie van de geluidsgolven en hogere contrastresolutie te bekomen, waardoor ook wat dieper gelegen structuren beter te beoordelen zijn.

Botdensitometrie

De Horizon CI DEXA scan van Hologic wordt gebruikt voor het opsporen en kwantificeren van osteoporose en analyseren van het risico op een fractuur. Onder bepaalde voorwaarden is er één keer per vijf jaar een tussenkomst van het ziekenfonds mogelijk. Indien de patiënt in aanmerking komt voor terugbetaling van dit onderzoek is het van belang om op het specifieke aanvraagformulier de correcte gegevens in te vullen. U vindt de criteria op de achterzijde van ons aanvraagformulier of u kan het document hier downloaden. 

Volgende onderzoeken voert DiagnostiX niet uit:

Transvaginale of transrectale echografie

Zwangerschapsechografie

Veneuze insufficiëntie

Contrast onderzoeken

   Afspraak maken   

Telefonisch bereikbaar van 8u00 tot 20u00 tijdens de week en van 09u00 tot 12u00 op zaterdagochtend voor het inplannen van uw afspraak.

Openingsuren praktijk: 

Ma-di-wo-do-vrij: 8u30-12u30 en 13u30-17u30

Zat en zon: gesloten

De patiënt dient steeds een correct ingevuld aanvraagformulier bij te hebben. U kan dit formulier hier downloaden. Indien u extra papieren aanvraagformulieren wenst, kan u ons dit laten weten via secretariaat@diagnostix.be met vermelding van uw adres.

Belangrijk:
Het RIZIV bepaalt dat er slechts één echografie per consultatie mag gebeuren. Een combinatie van twee echografieën in een lidmaat is wel mogelijk.

   Resultaat onderzoek   

De patiënt krijgt na het onderzoek een kaartje waarop het referentienummer van het onderzoek staat. Met deze persoonlijke inlogcode kunnen de beelden en het verslag de dag nadien online worden geraadpleegd via PACSonWEB.

Bij onverwachte of urgente bevindingen zullen we steeds proberen u telefonisch op de hoogte te brengen.

bottom of page